SENECIO ANGULATUS

dsc_9357dsc_7887dsc_9317dsc_4929Nom comú: enfiladissa del ramell groc, seneci enfiladís.

Família: compostes / asteràcies  (Asteraceae)

Origen: Sud-àfrica

Etimologia: Senecio, nom genèric del llatí que vol dir “ancià” pels seus capítols que recorden el seu cabell i barba. Angululatus, epítet llatí que significa “angulós”

Descripció: és una planta molt frondosa, perennifòlia, herbàcia i enfiladissa. Fulles alternes carnoses i glabres, d’un lluent color verd clar, amb el marge dentat. Les seves branques creixen uns tres metres, enredades entre si. De fet són postrades però si troben un suport, es comporten com enfiladisses. Floreix a la tardor i a l’hivern amb precioses flors grogues de cinc pètals i un petit nectari central d’un groc més fosc. Apareixen agrupades en ombrel·les als terminals de les branques. Els fruits són uns petits aquenis.

Hàbitat: és una planta de molt fàcil cultiu al clima mediterrani i està perfectament adaptada al clima del nostre litoral. Requereix una exposició a ple sol, ja que produirà més flors. Accepta qualsevol mena de sòl amb l’única condició que estigui ben drenat. Una mica d’adob granulat a l’any ajudarà a fer que produeixi més flors. A causa de la textura carnosa de les fulles, no requerirà molta aigua, només quan la terra estigui ben seca, ja que és molt resistent a la sequera. Encara que no requereixi poda, l’haurem de retallar perquè no es torni invasora. Aquesta planta no acostuma a patir cap mena de plaga ni malaltia. Accepta els ambients marítims.

Reproducció: per llavors a la primavera o realitzant esqueixos de tija que arrelen molt fàcilment.

Utilitats: és una planta humil però bonica, fins i tot les seves fulles, i ens regala flors a l’hivern, una temporada en què no són abundants. De molt fàcil cultiu, és ideal per cobrir murs, tanques, pèrgoles o plantades en jardineres grans perquè pengin tot tapant quelcom que no ens agradi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s