COTYLEDON ORBICULATA


Nom comú: orella d’ase, coral  
Família: crassulàcies (Crassulaceae) 
Origen: Sud-àfrica 
Etimologia: el nom de gènere, Cotyledon, deriva del grec i significa “cavitat” o “còncava” per referència a Cotyledon, primera fulla embrionària, segurament per la forma de la fulla. L’epítet llatí orbiculata, procedeix d’orbis, que vol dir “disc” en referència a la forma de les seves fulles.
Descripció: arbust suculent, de desenvolupament dret, vertical, que arriba als 60 centímetres d’altura, excepcionalment als 150 centímetres. Tiges inflamades que sostenen fulles estretes. Les fulles són oposades, fent-se estretes arribant al pecíol, que és molt curt i arrodonides en la zona apical, amb una petita punta. Tenen una capa cerosa i el seu color és verd grisenc, amb un to vermellós als marges. Aquestes fulles, grans, emmagatzemen aigua. Floreix a la primavera i a l’estiu amb flors penjants de color groc a vermellós, agrupades en inflorescències d’unes 15 flors en falsa umbel·la. Aquestes flors s’eleven sobre les fulles. 
Hàbitat: volen una quantitat d’hores de sol directe, ja que si la llum no és suficient, les fulles s’allarguen. Suporta gelades febles, fins a -3 °C, de curta durada. L’ideal és que la temperatura no baixi de 5 °C. No és exigent respecte a sòls, però els vol molt ben drenats. El reg serà curt a l’estiu i nul a l’hivern. És molt resistent a la sequera. Li afavoreix una mica d’adob orgànic. És resistent a plagues i malalties. Planta de molt fàcil conreu. 
Reproducció: fàcil, per esqueixos de fulla o de tija a l’estiu. També es multipliquen per llavors.
Utilitats: planta atractiva i popular pel seu baix manteniment, que s’utilitza tant en parcs i jardins com a habitatges. Ideal per viure en test o com a entapissant al jardí. És una planta molt neta i per això recomanen plantar-la a prop de piscines. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s