FELICIA AMELLOIDES

SinònimAgathea coelestis 
Nom comú: felícia, margarida blava, agatea 
Família: asteràcies (Asteraceae
Origen: Sud-àfrica 
Etimologia: el nom del gènere, Felicia, està dedicat al filòsof i científic italià, Fortunato de Felice (1723-1789). L’epítet amelloides, vol dir “semblant al gènere Amellus”.
Descripció: petita i bonica mata vivaç arrodonida i molt densa que pot arribar a una altura de 50 centímetres. Fullatge persistent verd brillant amb tons blancs al revers. Les fulles són simples, petites, d’uns 3 centímetres, i arrodonides. La floració, molt duradora comença a principis de primavera fins a finals de la tardor. Les flors són blaves, com margarides, amb el centre groc.
Hàbitat: exposició a ple sol. Resisteix temperatures de fins a -5 °C sempre que no siguin persistents. En climes freds són tractades com a plantes anuals. Vol un reg moderat, ja que és molt resistent a la sequera. Hem d’anar amb compte amb l’excés d’humitat, i per tant vol un sòl sorrenc però fèrtil i ben drenat. S’han d’adobar durant l’època de floració cada 15 dies amb adob per a plantes de flor. Haurem de tallar les flors marcides per mantenir-ne el bon aspecte i recomanen despuntar les puntes a principis de primavera, ja que la planta serà més densa i amb més floració. Reproducció: es multiplica molt fàcilment per esqueixos a la tardor o la primavera. 
Utilitats: atractiva planta vivaç que ens viurà uns quants anys, excel·lent per crear massissos de flor i bordures, jardins de rocalla a ple sol o bé com a entapissant. Viu molt bé en testos i jardineres per decorar patis i balconeres. Molt recomanable, molt bonica i a un bon preu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s