LIMONIUM PEREZII “SALT LAKE”Nom comú: flor de paper 
Família: plumbaginàcies (Plumbaginaceae) 
Origen: cultivar millorada del Limonium perezii, segons uns, o interespecífica (híbrid de varies espècies) segons altres, en el primer cas original de les Illes Canàries. 
Etimologia: el nom del gènere, Limonium, vol dir “remolatxa salvatge”, planta citada per Plini. Perezii, epítet atorgat en honor de Jorge Víctor Pérez (1869-1920), metge i horticultor de les Illes Canàries.
Descripció: és una densa mata herbàcia, amb una gran arrel principal tractada com a anual a zones fredes (encara que és vivaç a climes temperats) d’uns 60 centímetres d’altura i uns 25 centímetres d’amplada. Les seves fulles formen una roseta i són ovals, gruixudes i coriàcies, amb una llargada d’uns 15 centímetres. Produeix plomalls de flors, per sobre del fullatge, amb aspecte de paper, color lavanda o violeta amb matisos blancs des de finals de la primavera a mitjans de la tardor. Aquestes flors mantenen el color quan s’assequen. El fruit no té gens d’interès ornamental. 
Hàbitat: vol exposició a ple sol i tolera extraordinàriament la sequera, per aquesta raó voldrà sòls sorrencs amb molt bon drenatge, morirà si el sòl s’entolla. És indiferent al pH, prefereix els alcalins o neutres i suporta fins i tot sòls salins i la proximitat del mar. També tolera la contaminació. Per tenir un bon aspecte, cal netejar la planta de fulles seques abans que no surtin les fulles noves. Resistent a plagues i malalties. 
Reproducció: per llavors. 
Utilitats: com ja hem dit, és una planta excel·lent per obtenir flor tallada, ja que aquestes flors duren molt i mantenen els colors quan estan seques. També és una planta adient per a jardins mediterranis costaners, rocalles i massissos de flor. 
Hem trobat molt poca informació, i confusa, d’aquesta planta. Llàstima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s