LOROPETALUM CHINENSE


Nom comú: aquesta espècie no disposa de nom popular en català. 
Sinònim: Hamamelis chinensis 
Família: hamamelidàcies (Hamamelidaceae) 
Origen: est d’Àsia 
Etimologia: el nom genèric Loropetalum deriva del grec, referint-se a les seves flors, loro, “corretja” i petalon significa “pètal”. Chinense, epítet llatí, que es refereix al lloc d’origen de l’espècie.
Descripció: arbust perennifoli d’aspecte obert i poc ramificat que habitualment no supera els 2 metres d’altura i amb el capçal arrodonit. Fulles molt decoratives, verds les velles, o de color bronze i tomentoses les noves, que acostumen a sortir a la tardor (a la vegada que romanen les antigues de color verd), tenen forma ovalada i disposició alterna. Les flors, hermafrodites, molt cridaneres, en recorden una aranya per la seva forma i acostumen a ser de color rosa o blanques i aromàtiques. Cada flor, en agrupacions compactes, té 4-6 pètals i 1-2 centímetres de longitud. Floreixen a principis de la primavera. 
Hàbitat: ubicació a ple sol o mitja ombra. Suporta gelades febles de fins a -3 °C, però sí les fortes calors. En climes com Barcelona, i rodalia costanera, es pot conrear perfectament. Vol un sòl una mica àcid, no suporta els sòls calcaris ni un pH superior a 7. El millor és afegir humus a la terra de jardí. Afegirem cada any adob orgànic, incloent-hi el moment de la plantació. Durant l’època de floració podem afegir adob granulat cada 20 dies. El reg serà moderat, deixant que el sòl s’assequi abans de tornar a regar. Encara que no requereix poda, la podem retallar per donar un aspecte més compacte, i fins i tot forma d’arbret. Les podes les realitzarem després de la floració. És una planta força resistent a les plagues i malalties dels jardins. Són plantes que requereixen poc manteniment.
Reproducció: per llavors sembrades a la primavera o mitjançant esqueixos a l’estiu. 
Utilitats: planta bastant original i atractiva que podem plantar com a element aïllat, per formar bordures o tanques informals, fins i tot com planta enfiladissa si l’ajudem amb suports. També es pot plantar en testos i jardineres de mides generoses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s