CRASSULA OVATA


Nom comú: arbre de juntes, llengües de gat, planta dels diners, planta de jade o planta de la sort. 
Família: crassulàcies (Crasulaceae) 
Origen: Sud-àfrica 
EtimologiaCrassula, derivat del llatí crassus, “espès, gruixut”, al·ludint a les fulles suculentes del gènere. Ovata, també del llatí ovatus, “ovalat, que té forma d’ou”, en referència a la forma de les fulles. 
Descripció: és una planta perenne, amb les branques gruixudes i fulles carnoses de 3-7 centímetres, que creixen en parells oposats al llarg de la tija. Les fulles són d’un verd jade característic i algunes varietats poden desenvolupar un toc vermellós als marges de les fulles quan estan molt exposades a elevats nivells d’insolació. Les tiges tendres tenen el mateix color i textura que les fulles, però es tornen marrons i llenyosos amb l’edat. Sota condicions adients, produeixen flors blanques o rosades des de la tardor fins a l’hivern. 
Hàbitat: requereix exposicions solejades o a mitja ombra (4-6 hores de sol directe), la sobreexposició al sol pot provocar la caiguda del fullatge i cremades a les fulles. No suporta el fred i tolera en climes temperats uns pocs graus sota zero, amb la condició que el substrat estigui sec. Com totes les suculentes, és molt sensible a l’excés d’aigua, sobretot durant l’estació freda. L’excés de reg pot provocar la caiguda de les fulles i la mort de la planta. També li fa mal la manca d’aigua i per tant el millor és un sòl porós i ben drenat, barreja de torba i perlita en proporció 2:1 per evitar la retenció d’aigua. 
Reproducció: es propaga fàcilment per esqueix de tija o fulla. De forma natural, les tiges i les fulles cauen al sòl i després d’unes setmanes, poden treure arrels i formar una nova planta. 
Utilitats: planta molt utilitzada en jardineria per plantar en rocalles o plantada en grans testos en climes temperats. També s’utilitza per fer bonsais d’interior, ja que es controla fàcilment el seu creixement.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s