HEBE SPECIOSA

 
Nom comú: hebe, verònica. 
Família: plantaginàcies (Plantaginaceae) 
Origen: Nova Zelanda
Etimologia: El nom del gènere Hebe és el de la deessa grega de la joventut. Speciosa, epítet llatí que procedeix de la paraula speciosus-a-um que significa bella, pel magnífic aspecte de la planta florida. 
Descripció: arbust de fulla perenne, d’1 o 2 metres d’altura, amb les fulles oposades, de limbe el·líptic i gruixut, marge sencer i color obscur brillant (hi ha varietats amb la fulla variegada o diversos colors). Les flors apareixen en densos raïms terminals amb la corol·la acabada en 4 lòbuls rosa o magenta. Androceu amb dos estams que sobresurten de la gola. Floreix a l’estiu o la tardor segons la varietat. El fruit ve en una càpsula ovada de color marró. 
Hàbitat: Exposició en lloc lluminós però evitant el sol directe fort del migdia. L’exposició perfecta, a llocs secs, és a mitja ombra, ja que gaudirà de més humitat. És una planta de clima temperat, no suporta les grans calors ni el fred intens, vol frescor i humitat. El sòl pot ser pobre, millor una mica fèrtil, però lleuger, ben drenat i cal mantenir-lo sempre humit, que no vol dir entollat. Hem de regar-la regularment a l’època de desenvolupament, però és molt important no entollar el sòl. A l’hivern hem de mantenir el sòl lleugerament humit. És ideal per a llocs costaners, ja que suporta certa quantitat de sal, també és resistent a la contaminació. Adobar quinzenalment fins ben entrat l’estiu. És una planta resistent respecte a plagues i malalties, només pateix esporàdicament l’atac del pugó i l’oïdi.
Reproducció: es pot fer amb esqueixos a l’estiu, amb una temperatura del substrat d’uns 20-22 °C. Arrelen amb certa facilitat. També es multiplica per divisió de mata, o per llavors, sota vidre durant la primavera. 
Utilitats: planta ornamentalment atractiva per la seva floració i les fulles gruixudes i brillants. És ideal per format grups, bordures o plantar en jardineres.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s