SALVIA FARINACEA


Nom comú: sàlvia blava, sàlvia blanca 
Família: lamiàcies (Laminaceae) 
Origen: Mèxic i sud dels EUA
EtimologiaSalvia, nom del gènere que prové del llatí salvus, “salut” o salvus, “curar” ateses les propietats medicinals d’aquestes plantes. Farinacea, epítet llatí que significa “farinosa”. 
Descripció: planta herbàcia, densament ramificada, amb tiges tomentoses d’aspecte farinós (d’aquí el seu nom) que no arriba al metre d’altura. Les fulles són perennes, d’un color verd intens, amb forma lanceolada i el marge serrat. Produeixen una gran quantitat de flors bilabiades d’un blau intens, agrupades en espigues terminals que contrasten vivament amb el color de les fulles i que atrauen papallones, abelles i ocells. Aquesta floració es produeix des de la primavera a finals de l’estiu i una mica més. 
Hàbitat: requereixen exposició a ple sol i temperatures càlides per lluir plena de flors, però pot suportar lleugeres gelades. Vol un sòl fresc, ric en matèria orgànica i ben drenat i el pH li és indiferent, encara que també prospera en sòls pobres. Només cal adobar a la primavera amb un bon compost. És molt resistent a la sequera i el reg ha de ser espaiat però profund. Cal retirar les flors marcides per tal d’allargar la floració. La plantació la farem a la primavera. Encara que són plantes de molt fàcil cultiu i molt resistents a les plagues, si ens passem amb el reg, podem tenir problemes de malalties de fongs. 
Reproducció: podem multiplicar-les per llavors sembrades a la primavera o per esqueixos. Convé renovar aquesta planta cada 2 o 3 anys, ja que van perdent atractiu, encara que hi ha gent que la utilitza com planta anual. 
Utilitats: aquesta sàlvia és molt ornamental, utilitzada per fer massissos florals o bordures i contrastar amb altres colors com plantes de floració groga o vermella i també per decorar patis o terrasses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s