RUSSELIA EQUISETIFORMIS


Nom comú: ruselia, planta corall, llàgrimes d’amor, pluja de corall 
Família: escrofulariàcies (Scrophulariaceae)
Origen: Mèxic 
EtimologiaRusselia, el gènere està dedicat a Alexandre Rusell, botànic que va viure al segle XVIII. Equisetiformis, epítet llatí, ja que la planta recorda la cua d’un cavall. 
Descripció: petita planta arbustiva, de ràpid creixement amb les branques molt primes pendulars, estriades, de color verd viu, que pot assolir una altura de 0,5 a 1,5 metres. L’aspecte és obert, penjant i molt ramificat. Les fulles, semipersistents, són petites i lanceolades a la part baixa de les branques i reduïdes a bràctees escamoses agudes de 2 mil·límetres de longitud a la part més alta. De l’àpex de cada branca surten les flors, abundants, de forma tubular, amb un calze d’uns 3 mil·límetres i corol·la vermell brillant d’uns 3 centímetres de longitud. Són pol·linitzades pels picaflors. Floreix des de la primavera a ben entrada la tardor a  les nostres latituds, encara que si la temperatura no baixa, pot florir qualsevol època de l’any. Fruit en càpsula. 
Hàbitat: planta que viu a ple sol i que resisteix petites gelades de fins a -2 °C, no suporta les gelades fortes. Està ben aclimatada a la costa mediterrània i suporta bé el vent i l’atmosfera marina. El sòl ha de ser ric i lleuger, i tant pot ser àcid com alcalí. Cal adobar-lo dues vegades l’any amb adobs orgànics. Requereix regs freqüents per lluir bé, encara que és resistent a la sequera. Hem de podar les branques massa llargues i les que s’han assecat. 
Reproducció: per esqueix o murgó a la primavera. 
Utilitats: atractiva planta penjant que lluirà en talussos i la part alta dels murs, ja que és una planta que penja, o per decorar balconeres i terrasses. També pot viure en test a l’interior, procurant un lloc molt lluminós. Es trasplanta cada dos anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s