IBERIS SEMPERFLORENS

Nom comú: carraspic itàlic, carraspic sempreflorit, senyoret. 
Família: brassicàcies  (Brassicaceae
Origen: endèmica de Sicília i Malta 
Etimologia: Iberis, fa referència al fet que moltes espècies d’aquest gènere viuen espontàniament a la Península Ibèrica. Semperflores, epítet llatí que significa “sempre en flor”.
Descripció: mata entapissant vivaç d’uns 20-30 centímetres d’altura i 30-40 d’amplada. És de fulla perenne. Les fulles són fulles simples, alternes amb forma espatulada, de marge sencer i color verd fosc. Produeix raïms de flor cruciformes blanques, aromàtiques, a la primavera, tardor i hivern. 
Hàbitat: Exposició a ple sol. És tolerant a les glaçades, uns -10 °C (Zona 8) i també a les fortes calors. Tolera els terrenys calcaris i en general tota mena de terrenys sempre que drenin bé, però agrairà que siguin fèrtils amb més quantitat de flor. Accepta sense problemes la proximitat del mar. Resistent a la sequera, té un consum hídric baix, cap reg a l’hivern i regs moderats la resta de l’any. És convenient pinçar-la després de la floració. No s’hi solen trobar plagues i malalties. No és una planta invasora. 
Reproducció: el mètode més utilitzat és per llavors a la primavera, en planter amb una barreja de sorra i torba. També els podem reproduir per esqueixos a la primavera o finals de l’estiu.
Utilitats: Planta molt interessant per la seva llarga i abundant floració, sobretot a l’hivern. També molt interessant per la seva rusticitat general i resistència al fred. Serà ideal per entapissar amb taques de color zones del jardí, talussos o rocalles. És una planta molt recomanable per omplir jardineres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s