SEDUM PALMERI


Nom comú: crespinell, sedum de Palmer 
Família: crassulàcies (Crasulaceae)
Origen: Mèxic 
EtimologiaSedum prové del llatí i vol dir “assegut”, que recorda com aquest gènere s’adhereix a les roques. Palmeri, dedicat a Ernest J. Palmer (1875-1962), gran explorador i botànic. 
Descripció: atractiva planta crassa de ràpid creixement, entapissant, que no arriba a més de 20 centímetres d’altura. Les fulles són carnoses (on acumulen l’aigua), disposades en rosetes d’uns 5 centímetres de diàmetre, de color verd marí. Floreix a finals de l’hivern (de febrer a març), amb flors atractives i abundants, de 5 pètals de color groc ataronjat, en inflorescències laterals. 
Hàbitat: Viu bé al sol o a l’ombra, té les fulles d’un color més rosat a ple sol i d’un verd marí a l’ombra. Resistent a les gelades (zona USA 7-10b). Alguns diuen que aguanten -7 °C i d’altres -18 °C. Vol un terreny porós i de drenatge ràpid, poden viure a jardins rocosos, calcaris, penya-segats i a la vora superior de murs de contenció i vorades. Només regarem quan cauen les fulles inferiors. Podem retallar-la a la primavera perquè creixi més compacta.
Reproducció: molt fàcil, per esqueixos a la primavera. 
Utilitats: Planta atractiva i perfecta per a jardins sostenibles. Cobreix grans o petites superfícies sense cap manteniment, fins i tot sense reg. També és una bona planta per a testos i jardineres que no donin feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s