SPIRAEA JAPONICA


Nom comú: espirea, espirea de jardí, espirea del Japó, corona de poeta
Família: rosàcies (Rosaceae)
Origen: la Xina i el Japó
EtimologiaSpiraea, del llatí, aquest nom fa referència a la flexibilitat de les seves branques joves, empleades en cistelleria, spira= enrotllat, espiral. Japonica, epítet geogràfic que al·ludeix al país de la seva procedència.
Descripció: arbust semicaducifoli que pot arribar als 150 centímetres d’altura i lleugerament arquejat. Tiges rodones amb les fulles simples, col·locades de forma alterna, longitudinalment al llarg d’aquestes tiges, lliures de ramificacions. Aquestes fulles, de color verd viu mesuren 2,5-7 centímetres de llarg, amb forma lanceolada, acabades en punta i marges dentats. Floreix de forma molt abundant, segons la majoria de webs a l’estiu, però al Maresme ja les tenim plenament florides a l’abril. Les flors, roses o blanques o vermelles, surten en raïms a l’àpex de les branques. Les llavors, d’uns 2,5 mil·límetres, estan tancades en petites càpsules fol·liculoses i llustroses. Existeixen 9 varietats descrites al comerç de plantes ornamentals en diferents colors.
Hàbitat: Creix bé a ple sol o mitja ombra, florint més en el primer cas. El clima ideal és entre fresc i temperat, resisteix gelades de fins a -15 °C. No és molt exigent amb el terreny però s’estima més els fèrtils i lleugers. Resisteixen bé la contaminació de les ciutats. Abonar generosament amb compost a començaments de la primavera. Reg regular sense arribar a fer embassaments d’aigua. La podarem lleugerament després de la floració per aconseguir una planta més compacta. No acostumen a patir plagues ni malalties.
Reproducció: mitjançant esqueixos a la primavera, o també, a la mateixa època amb fillols que produeix la mateixa planta a la base. 
Utilitats: ornamentalment impressiona l’abundància de la seva floració. Acostumem a plantar-la en rocalles, grups d’arbustos, bordures i talussos. També podem plantar exemplars en testos de bona mida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s