RHODANTHEMUM HOSMARIENSE


Nom comú: margarida del Marroc
Família: asteràcies (Asteraceae)
Origen: muntanyes Atles, Marroc. 
Etimologia: no he trota resultats. 
Descripció: és un arbust postrat o entapissant, compacte i perennifoli que pot arribar a mesurar 15-30 centímetres d’alçada per 30-40 centímetres d’amplada, molt ramificat. Les seves fulles tenen tres lòbuls dividits en estrets segments i igual que les branques són platejades. Les flors tant blanques com rosades (Var. Marràqueix), s’eleven per sobre del fullatge. Aquesta floració dura bastants mesos (aprox. febrer-maig) però té un punt d’abundància a finals de l’hivern. Potser és la margarida més primerenca de l’any. Les flors, compostes, tenen el característic aspecte de les Asteraceae, amb les flors tubulars grogues al centre i els pètals molt marcats. 
Hàbitat: exposició a ple sol. Resisteix gelades fortes pel que és la conca mediterrània, entre-12 i -7 °C (zona 8). Referent al reg, és molt resistent a la sequera, només cal regar-la les primeres 6/8 setmanes després de la plantació, que recomanen sigui a la tardor (3-5 plantes m²), col·locant un encoixinament per evitar herbes no desitjades i mantenir la humitat. Després no requerirà reg, només algun d’ocasional si fos necessari, essent molt sensible a l’excés d’aigua a l’estiu, ja que agafa fongs a les arrels, però no a l’hivern. En tot cas, voldrà un terreny lleuger i ben drenat, sigui pobre o fèrtil i indiferent al pH. També és molt resistent a la salinitat i la brisa marina, essent ideal per a jardins costaners. Si la zona de plantació té abundant població de conills, les haurem de protegir amb un tancat fins que siguin grans, ja que els conills s’estimen molt aquesta espècie com a aliment (situació poc freqüent). No requereix poda, només tallar parts en mal estat. Referent a plagues o malalties només pot ser atacada pels àcars.
Reproducció: mitjançant llavors o esqueixos de fusta tova. 
Utilitats: ornamentalment és ideal per a jardins costaners, sostenibles, de fàcil conreu, utilitzada per fer masses de color, bordures o plantar en jardineres o testos. Molt recomanable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s