ABELIA FLORIBUNDA

 
Nom comú: abèlia, abelia
Família: caprifoliàcies (Caprifoliaceae)
Origen: Mèxic 
Etimologia: Abelia, gènere dedicat, el 1818, al Dr. Clarke Abel (1780-1826) quan va descobrir l’Abelia chinensis quan era metge a la Xina. Floribunda, epítet llatí, que vol dir de floració abundant.
Descripció: arbust de branques arquejades, de fins a 3 metres d’altura, amb les branquetes joves suaument tomentoses i de color vermellós. Les fulles, petites, d’un centímetre aproximadament, són d’ovades a arrodonides, lleugerament dentades, agudes, de textura forta, color verd brillant a l’anvers i més pàl·lides al revers. Abundants flors tubulars de color rosa fosc i blanques amb 5 lòbuls curts, penjants a la fi de les tiges noves de l’any. Aquestes flors són delicadament aromàtiques i duren molt. 
Hàbitat: planta que viu a ple sol, encara que aguanta una mica d’ombra. No suporta els hiverns rigorosos si no està protegida. No té problemes al litoral mediterrani. Li agraden els terrenys lleugers, fèrtils i ben drenats. Requereix un adobat moderat des de la primavera a finals de l’estiu. El reg abundant durant l’estiu i moderat la resta de l’any. És un arbust molt adaptable a la poda, se li pot donar la forma que es vulgui. A més, tallarem les branques velles arran de terra, així com les branques mortes o en mal estat. Això afavorirà el creixement de noves branques floríferes.
Reproducció: per esqueix o murgó.
Utilitats: és un arbust molt recomanable, i molt utilitzat, pel seu bon aspecte general i per la llarga, abundant i fragant floració. És ideal per a camins o entrades pel seu perfum. També s’utilitza molt per fer tanques i grups.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s