CORONILLA VALENTINA SUB.GLAUCA


Nom comú: carolina de jardí, coroneta, coronil·la glauca, senet, canari
Família: fabàcies (Fabaceae)
Origen: Zona mediterrània, específicament la Península Ibèrica
Etimologia: Coronilla, inspirada en el nom comú espanyol “coronilla del Rei”, diminutiu de corona, en referència a la seva flor. Glauca, epítet llatí en referència al color de les seves fulles, verd blavós.
Descripció: arbust de 50-150 centímetres d’altura, erecte, molt ramificat, amb les branques joves herbàcies. Fulles imparipinnades, sempre verdes, en 2-3 parells, amb el folíol terminal més gran, de fins a 2 centímetres de llarg, tallats i glaucs. Flors de 7-12 centímetres, abundants, grogues, reunides en umbel·les amb el peduncle molt curt, subtilment perfumada, des de finals de l’hivern fins a començament de l’estiu. Fruit en beina d’1,5 centímetres, penjant, amb 1-10 constriccions que se separen fàcilment.
Hàbitat: exposició a ple sol i protegida dels vents freds. És de clima temperat però arribant a resistir gelades de -5 °C. Vol un terreny ben drenat i moderadament fèrtil, vivint en sòls rocosos i calcaris. És resistent a la sequera. Si fos necessari, es pot podar després de la floració. És molt resistent a plagues i malalties.
Reproducció: es reprodueix a la primavera tant per llavors com per esqueixos.
Utilitats: Ornamentalment és molt apreciada per la duració i quantitat de la seva floració. És ideal per a talussos secs i solejats, rocalles i en general pels jardins de baix manteniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s