SOLANUM JASMINOIDES


Nom comú: corona de novia, fals gessamí, solanum, parra de la patata
Família: solanàcies (Solanaceae)
Origen: Brasil 
EtimologiaSolanum, paraula llatina que deriva del grec per denominar l’herba mora, o tomàquets del diable i altres plantes del mateix gènere. Jasminoides, epítet llatí que fa referència a la seva similitud amb el gessamí. 
Descripció: arbust trepador de ràpid creixement i desordenat. Les fulles són persistents, o no, en funció del fred. Com més fred, més es defolia la planta. Fulles ovals i de color verd fosc. La seva floració dura des de març-abril fins a l’estiu i és exuberant. Les flors són d’un preciós color blanc i 5 pètals, agrupades en raïms fragants i caracteritzades per unes prominències de color groc. Aquestes flors donaran pas a uns fruits negres. 
Hàbitat: és una planta que requereix exposició a ple sol, millor protegida del vent. Suporta gelades febles de fins a -4 °C, encara que té una gran capacitat de rebrot. Prefereix els terrenys fèrtils i ben drenats però s’adapta als que són calcaris. Li agraden els regs abundants quan fa calor. Tolera bé la poda i li és beneficiosa, traient a l’hivern branques mortes, seques o trencades i també les mal orientades o creuades. El resultat d’aquesta neteja serà una floració més abundant. 
Reproducció: per esqueixos o murgó. El seu trasplantament és fàcil. 
Utilitats: és una enfiladissa de les més populars però no s’enfila sola. L’haurem d’ajudar a enfilar-se amb filferros, estructures com un enreixat, pèrgoles, etc. També podem plantar-les en jardineres de certa mida, senzillament perquè pengin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s