FICUS BINENNDIJKII

dsc_3243dsc_3245ficus_binnendijkii_2 (1)dsc_3244Nom comú: ficus de fulla estreta
Família: moràcies (Moraceae)
Origen: Sud-est d’Àsia, les Filipines
Etimologia: Ficus, nom clàssic llatí donat a la figuera. Binenndijkii, no trobat, deu ser un nom vernacle asiàtic.
Descripció: arbre perennifoli de 5-8 metres d’altura, que en origen arriba als 20 metres, amb capçal dens i globós una mica allargat, sense arrels aèries, i el tronc amb l’escorça llisa i grisenca, que es va enfosquint amb els anys. Fulles alternes, disposades en espiral, en forma estretament lanceolada o el·líptica, de 10-18 x 4-7 centímetres, marge sencer i àpex acuminat. Són de textura coriàcia, glabres, de color verd brillant a l’anvers i més pàl·lides al revers amb dos nervis basals. Les fulles joves són bronzejades. Fruits axil·lars, solitaris o en parella.
Hàbitat: no parlarem d’aquest ficus com a planta d’interior (una molt bona opció, per cert), ja que en climes suaus com el nostre poden viure a l’exterior si no tenim la desgràcia de patir una forta gelada, fet que cada vegada sembla més improbable. La resistència al fred, trobada a alguns articles, l’equiparan a la del Ficus benjamina. S’estima viure a ple sol o a mitja ombra, a un sòl fèrtil, amb nutrients i molt ben drenat, millor una mica àcid que alcalí. No és una planta que requereixi regs freqüents, més aviat el contrari.
Reproducció: es multiplica comercialment per esqueix.
Utilitats: purament ornamental, es tracta d’un ficus molt elegant i bastant original. Com a curiositat, aquest exemplar a estat fotografiat a l’illa de Milos (Grècia).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s