CRYPTOMERIA JAPONICA

54d168fed0e8cdd1ee36c7b809de9a28DSC_7656111b81333aced7067911808ea8af9a63
plantines-de-sugi-cryptomeria-japonica-canuelas-D_NQ_NP_424021-MLA20692579990_042016-FNom comú: criptomèria, cedre japonès, sugi (nom japonès)
Família: taxodiàcies (Taxodiaceae)
Origen: el Japó
Etimologia: Cryptomeria, del grec krypto = amagat i meris = part, en referència al fet que totes les parts de les seves flors estan amagades. Japonica, del llatí, que procedeix del Japó.
Descripció: arbre de gran mesura, arribant als 60 metres d’altura (al seu origen), amb un tronc recte i capçal dens i piramidal, encara que poc eixamplat a la base. Fulles disposades en espiral, aciculars, punxants, de color verd brillant que es tornen de color bronze a l’hivern (igual que el Taxodium distichum). Els estròbils (pinyes) són globulars i de color marró fosc.
Hàbitat: és una conífera que requereix una alta exposició lumínica, per aquesta raó només creix adequadament en una posició ben solejada. És bastant indiferent a la composició del terreny sempre que conservi una certa humitat i estigui ben drenat. Respecte a temperatures pot suportar gelades de fins a -15 °C. Dins d’aquestes condicions podem dir que és un arbre de creixement ràpid. No requereixen poda, però el podem retallar per que creixi més compacte. No acostumen a patir cap plaga ni malaltia. És un arbre d’una gran longevitat.
Multiplicació: podem multiplicar per llavors sembrant a la primavera però el procés és una mica lent. És més ràpid per esqueixos agafats a la fi de l’hivern.
Utilitats:és l’arbre nacional del Japó i acostumen a plantar-lo al voltant dels temples. La seva fusta és de molta qualitat, resistent, duradora i aromàtica i és molt utilitzada tant en la construcció com en fusteria o ebenisteria. És un arbre tan gran que el podem plantar en solitari, formant grups amb altres coníferes o fent alineacions, com fan els japonesos.

DSC_7645

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s