MAGNOLIA GRANDIFLORA

 

 

DSC_2034

 

DSC_2530Noms comuns: magnòlia, magnolier.

Origen: sud-est dels EUA.

Família: magnoliàcies.

Etimologia: al·ludeix al nom del seu descobridor Pierre Magnol.

Descripció: arbre piramidal, de creixement moderadament ràpid, molt utilitzat en jardineria com a exemplar tant per les flors com per les fulles, ramificat des de la base, pot arribar als 30 metres d’altura. Tronc llis de color marró grisós. Fulles grans, perennes, alternes, coriàcies, oblongues, aciculades, verd brillant a l’anvers i ferruginós al revers. Flors grans, blanques, molt aromàtiques, de molt curta durada, però l’arbre en produeix moltes durant un període llarg de temps, començant a la fi de la primavera fins ben entrat l’estiu. Fruit cònic amb forma de pinya i llavors d’un vermell viu.

Hàbitat: poc resistent al fred, li afecten seriosament les gelades fortes. Vol un terra profund, lleuger, ric en matèria orgànica i ben drenat, millor silici que calcari. Quan no és així presenta clorosi a les fulles i problemes de creixement. Cal preparar bé la terra i drenar-la si és necessari. Requereix regs constants durant el trasplantament i durant l’estiu. Es poda poc, només es pinça per mantenir la forma piramidal i el fullatge dens.

Reproducció: per llavors a l’octubre, les del mateix any, si no es fan malbé. Caldria mantenir-les tot l’hivern a una temperatura de 0º/4º. Per esqueix, el sistema més comercial, amb hormones d’arrelament.

Utilitat: La seva fusta és utilizada en ebenisteria.DSC_1920

DSC_1571 (1)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s